De Krachtige Vrouwen zwijgen tot in de lente…

De Krachtige Vrouwen verhalen, die zondag 8 maart op Internationale Vrouwendag in de kapel van het Claraklooster zouden klinken, zwijgen…
De voorstelling wordt uitgesteld naar de lente, als Corona niet meer de belangrijke rol speelt die ze nu heeft.
Vrijdagavond 6 maart was t advies aan inwoners van Brabant om voorlopig niet met veel mensen samen te komen omdat t Coronavirus hier schijnbaar heftiger aanwezig is dan in de rest van het land.
Zaterdag 7 maart kwam al heel vroeg de eerste afzegging n.a.v. de Coronaperikelen.
Denise de Costa, met wie ik deze voorstelling samen organiseer, en ik zijn tot de conclusie gekomen dat we de voorstelling beter kunnen verzetten naar het post-Corona tijdperk, dat volgens de kenners eind april wel zal aanbreken.
Binnenkort plannen we een nieuwe datum zodat de Krachtige Vrouwen toch nog aan ’t woord kunnen komen.
Bizar toevallig is dat één van die krachtige vrouwen een klein meisje is dat Corona heet! Ik had haar naam voor de voorstelling van 8 maart al in ‘Sterrenmeisje’ veranderd, omdat ze anders misschien te veel associaties met het virus op zou roepen…
’t Is een prachtig verhaal waarin een klein meisje helemaal alleen het vuur gaat halen voor haar dorp waar alle vuren gedoofd zijn. Zonder teveel weg te geven van het verhaal kan ik nog wel zeggen dat ze niet de snelste en de sterkste is van het dorp, maar wel de persoon die vol vertrouwen haar weg gaat en gelooft in haar eigen dromen!