Luister maar

 

 

Op 30 mei 2010 heb ik in het radioprogramma ‘verhalenvertellers’ van radiolab op radio 1 de ‘verhaalbokaal’ gewonnen.

In het programma, dat live werd uitgezonden vanuit café Eik en Linde in Amsterdam, werden de waargebeurde, kleine (4 minuten) verhalen van 4 vertellers met als thema ‘iets nieuws’ gehoord.

 

Ik ben blij met het jurycommentaar van Nilo Berrocal en cabaretier Vincent Bijlo. Vincent zei over mijn verhaal onder andere:

‘…inhoudelijk is het zo’n ontzettend ongelooflijk gelaagd verhaal, het grijpt zo verschrikkelijk mooi in elkaar…het is een meesterlijk miniatuurtje…’.

Zijn collega jurylid de verteller en leermeester in vertellen Nilo Berrocal zei onder meer:

‘…op ’t moment dat zij zich in de Opa verplaatst, zie ik een totaal andere kwaliteit en dat brengt een andere dimensie in ’t verhaal…er zijn vertellers die jongleren met 1 of 2 balletjes, maar ik zie hier meerdere balletjes in de lucht en dat boeit mij!’

 

Je kunt de uitzending beluisteren op:

https://annemargrietvertelt.nl/luister-maar/radiolab/

Ik ben de derde verteller en kom na het mooie liedje van singersongwriter Eefje de Visser dat op 18:20 begint.

 

Op 4 juni 2016  was ik vertelgast op Golfbreker Radio in het zaterdagochtendprogramma van Aat van der Harst “Luister ik heb een verhaal voor je”. Guido maakte muziek op saxofoon, gitaar en mondharmonica tussen verhaal en gesprekken door.

 

Aat schreef in mijn gastenboek op deze website: ‘Ik genoot  van AnneMargriet, die vertelde over De Weg. Het verhaal raakte me en we hadden een mooi verdiepend gesprek erna over het gaan van de weg en alles wat daarbij komt kijken.

Guido speelde saxofoon en gitaar met en zonder mondharmonica en vulde het verhaal mooi aan. Ik genoot van samengaan van verhaal en muziek.

Het verhaal van AnneMargriet blijft me bij.

Groet, dank Aat van der Harst, Golfbreker Radio’.

 

Je kunt het verhaal, de muziek en het interview horen via:

 

https://annemargrietvertelt.nl/wp-content/uploads/annemargriet-incl-interview-en-vraaggesprek.mp3

Wanneer je alleen het verhaal en de muziek wilt horen, klik je hieronder:

https://annemargrietvertelt.nl/wp-content/uploads/annemargriet-verhaal-met-muziek-3-radio-Golfbreker-incl-muziek-Guido-04-06-2016.mp3

 

Ik vertelde een kort verhaal dat geïnspireerd is op de Tao Te Ching van Lao Tse.

Het verhaal is onderdeel van een raamvertelling die ik geregeld biografisch maak voor een huwelijk, verjaardag of een andere belangrijke mijlpaal. N.a.v. één of meerdere gesprekken met de persoon voor wie ik ga vertellen, vul ik het ‘raamwerk’ waarbinnen de korte verhalen te horen zijn aan met biografische stukjes over de persoon/personen die hun mijlpaal vieren.

 

Ik vertel dit verhaal ook geregeld bij het begin van een vertelwandeling bijvoorbeeld. Het is één van mijn lievelingsverhaaltjes.